Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Η Συμφωνική του YouTube δίνει την πρώτη της συναυλία

Η Συμφωνική Ορχήστρα του YouTube, που απαρτίζεται από 90 σημαντικούς μουσικούς οι οποίοι επελέγησαν on line μέσα από βίντεο που απέστειλαν στη διαδικτυακή διεύθυνση του You Tube.com πραγματοποίησαν χθες την πρώτη τους συναυλία στη Νέα Υόρκη πριν από την πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση αύριο βράδυ στο Κάρνεγκι Χολ της αμερικανικής μεγαλούπολης.

Τα μέλη της ορχήστρας επελέγησαν από τον καλλιτεχνικό της σύμβουλο Μάικλ Τάιλσον Τόμας και στο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί περιλαμβάνονται έργα των Γκαμπριέλι, Μπαχ, Μότσαρτ, Μπραμς, Βίγια Λόμπος και Τζον Κέιτζ.

Η ορχήστρα εκτιμάται ότι είναι η πρώτη στον κόσμο που επελέγη στο σύνολο της με on line ακροάσεις. Το σχέδιο για το σχηματισμό της ορχήστρας ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2008 και περισσότεροι από 3.000 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί έστειλαν τα δοκιμαστικά τους. Στην ειδικά διαμορφωμένη για την περίπτωση σελίδα του You Tube κατέφθασαν 14 εκατομμύρια αιτήσεις από όλο τον Κόσμο.

" Ξαφνικά μπορέσαμε να συναντήσουμε ο ένας τον άλλο καθώς προηγουμένως είχαμε δει τα βίντεό μας μέσω του διαδικτύου", δήλωσε η Λούνα Σερενάτα, μέλος της ορχήστρας και συνεχίζει "Είχα την ευκαιρία να συναντήσω θαυμάσιους ανθρώπους. Είναι καταπληκτικό να βρίσκεσαι με αυτούς τους ανθρώπους από κάθε γωνιά του Κόσμου και πόσο να συνδέεσαι μαζί τους μέσα από τη γλώσσα της μουσικής".

πηγή : http://culture.ana-mpa.gr/view0.php?id=6322

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου