Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Εγκαίνια της έκθεσης της 4ης Biennale


Η Πρόεδρος και τα μέλη του Μουσείου και της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης της 4ης Biennale, η οποία θα γίνει σε συνεργασία με το Δήμο Ξάνθης στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ξάνθης (επί Π. Καπνεργατών 9 ) το Σάββατο 30 Μαΐου 2009 ώρα 6 το απόγευμα.


Η απονομή των ΒΡΑΒΕΙΩΝ θα γίνει 31 Μαΐου Ωρα 11 πμ στο Αμφιθέατρο ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ
του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στα Κιμμέρια Ξάνθης

Τα παιδιά να δημιούργησαν έργα με θέμα Προσωπογραφία - Πορτρέτα.

Ένα θέμα άκρος ενδιαφέρον, αφού δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να ζωγραφίσουν χαρακτήρες από την καθημερινότητα, πορτρέτα που απεικονίζουν πρόσωπα αγαπημένα ή πρόσωπα μέσα από την φαντασία τους, πάντα ζωγραφισμένα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Τα παιδιά να ζωγράφισαν σαν φόντο, στο έργο τους, και τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει το πρόσωπο του πορτρέτου(εικόνες από την καθημερινότητα, από την δουλειά του, από την δράση του γενικά). Τα παιδιά έκαναν την εικόνα τους πλούσια από παραστάσεις και περιγραφές ώστε το πορτρέτο να είναι ευανάγνωστο σε όποιον το κοιτάξει, μέσα από τον ενθουσιασμό της στιγμής μας έδωσαν κάτι από το δικό τους παρόν. Το αύριο είναι δικό τους, τους ανήκει!

Αφήσαμε τα παιδιά να μας πουν ελεύθερα όσα εμείς οι μεγάλοι δεν μπορούμε να δούμε και να ακούσουμε……

ΒΡΑΒΕΙΑ

1ο Βραβείο το μετάλλιο της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης.
2ο Βραβείο περγαμηνή άριστης συμμετοχής.
3ο Βραβείο περγαμηνή καλής συμμετοχής.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Όλα τα παιδιά ήταν ηλικίας από 4 έως 17 ετών και συμμετείχαν στέλνοντας ένα μικρό κομμάτι από τον κόσμο, τους χαρακτήρες που θαυμάζουν και αγαπούν.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τα έργα ζωγραφίστηκαν επάνω σε χαρτί, ή μουσαμά ζωγραφικής με διαστάσεις 60Χ40 ή 55Χ55 cm.
Τα υλικά που χρησιμοποιήιηκαν είναι.- νερομπογιές, τέμπερες, μελάνες, παστέλ ξερό, λαδοπαστέλ , μολύβια , ,ακρυλικά, κολάζ ,μικτές τεχνικές.

πηγή : Ακαδημία Παιδικής Τέχνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου