Σάββατο 20 Ιουνίου 2009

Ανθισμένες Κερασιές

Μόνο η Τρούντι (Χανελόρε Έλσνερ) ξέρει πως ο άντρας της είναι ανίατα άρρωστος και ετοιμοθάνατος. Αποφασίζει να μην του το ανακοινώσει. Οι γιατροί της προτείνουν να κάνει ένα όμορφο ταξίδι μαζί του, να πραγματοποιήσουν κάτι που ονειρεύονται.

Ο Ρούντι είναι ένας καλός, απλός, προβλέψιμος άντρας. Αγαπιώνται. Όταν η γυναίκα του τού προτείνει να πάνε στην Ιαπωνία, όπου ζει ο μικρός τους γιος, και να δουν από κοντά την κορυφή του Φουτζιγιάμα, εκείνος την βρίσκει υπερβολική. Τελικά, καταφέρνει να τον πείσει να ταξιδέψουν στο Βερολίνο όπου ζει ο μεγάλος τους γιος με την οικογένειά του και η κόρη τους. Εκεί καταλαβαίνουν ότι τα παιδιά τους είναι τόσο απασχολημένα με τις δικές τους ζωές, που δεν τους περισσεύει χρόνος για τους γονείς. Ξαφνικά, η Τρούντι πεθαίνει.

Ο Ρούντι καταρρακώνεται. Δεν ξέρει τι να κάνει με τη ζωή του. Από τη φίλη-σύντροφο της κόρης του, πληροφορείται ότι η Τρούντι επέλεξε, εξ’ αιτίας της μεγάλης της αγάπης για τον άντρα της, να μη ζήσει τη ζωή που ονειρευόταν.

Αρχίζει να τη βλέπει με καινούρια μάτια και αποφασίζει να κάνει όλα κείνα που της στέρησε, προσφέροντάς της τις εμπειρίες και μαθαίνοντάς την μέσα από αυτές. Έτσι, ξεκινά για το Τόκιο, την εποχή των ανθισμένων κερασιών, μέσα στη γιορτή της ομορφιάς, του προσωρινού και κάθε νέας αρχής.

Πρωταγωνιστούν:

Elmar Wepper... Rudi Angermeier
Hannelore Elsner... Trudi Angermeier
Aya Irizuki... Yu
Maximilian Brückner... Karl Angermeier
Nadja Uhl... Franzi
Birgit Minichmayr... Karolin Angermeier
Felix Eitner... Klaus Angermeier
Floriane Daniel... Emma Angermeier
Celine Tanneberger... Celine Angermeier
Robert Döhlert... Robert Angermeier
Tadashi Endo... Butoh Dancer
Sarah Camp... Butcher
Gerhard Wittmann... Doctor #1
Veith von Fürstenberg... Doctor #2

Σκηνοθεσία
Doris Dörrie

Σενάριο
Doris Dörrie

Παραγωγή
Harald Kügler
Molly von Fürstenberg

Μουσική
Claus Bantzer

Φωτογραφία
Hanno Lentz

Μοντάζ
Frank C. Müller
Inez Regnier

Καλλιτεχνική Διεύθυνση
Bele Schneider

Κοστούμια
Sabine Greuning

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου