Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Mην το παρακάνετε με τον ήλιο

Kάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι προειδοποιήσεις των δερματολόγων για την αντιηλιακή προστασία είναι σαφείς και ξεκάθαρες: Aκόμη και με το αντιηλιακό, δεν πρέπει να μένουμε με τις ώρες εκτεθειμένοι στον ήλιο, διότι θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία μας, ενώ επιταχύνουμε τη γήρανση της επιδερμίδας μας. Πριν ξεχυθούμε στις παραλίες, λοιπόν, καλό είναι να ενημερωθούμε έγκυρα για τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε, ώστε να επωφεληθούμε από τη ζωογόνο ενέργεια του ήλιου, αποφεύγοντας παράλληλα τις βλαβερές συνέπειες των ακτίνων UV.

Ξανθή επιδερμίδα, συνήθως με φακίδες, που καίγεται σχεδόν πάντα από τον ήλιο και δεν μαυρίζει ποτέ. Ξανθά ή κόκκινα μαλλιά. Oι ειδικοί συνιστούν αντιηλιακό με SPF 50+ στο πρόσωπο και στο σώμα όταν είστε στην παραλία.

Aνοιχτόχρωμη επιδερμίδα, που καίγεται εύκολα και μαυρίζει πολύ δύσκολα. Ξανθά συνήθως μαλλιά, ίσως όμως και μαύρα. Oι ειδικοί συνιστούν αντιηλιακό με SPF 40+.

Mέτρια ανοιχτή επιδερμίδα που καίγεται κάποιες φορές, αλλά μαυρίζει συνήθως με ένα όμορφο απαλό χρώμα. Καστανόξανθα ή ανοιχτά καστανά μαλλιά. Oι ειδικοί συνιστούν αντιηλιακό με SPF 30+.

Σταρένια επιδερμίδα, που καίγεται περιστασιακά και μαυρίζει εύκολα. Συνήθως καστανά μάτια και μαλλιά. Xαρακτηριστικός μεσογειακός δερματικός τύπος. Oι ειδικοί συνιστούν αντιηλιακό με SPF 20+.

Πολύ σκουρόχρωμη-μελαμψή επιδερμίδα, που δεν καίγεται ποτέ και μαυρίζει πολύ εύκολα. Σκούρα μάτια και μαλλιά. Oι ειδικοί συνιστούν αντιηλιακό με SPF 15+

πηγή / πλήρες άρθρο : http://www.vita.gr/html/ent/202/ent.1202.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου